Esti Kornél

"Száz évig, míg a testem megtörik, szeretnék élni, élni örökig."

Utolsó kommentek

HTML

A jelen idő nemlétének tiszta bizonyítása

2010.05.24. 20:36 | Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa | 5 komment

...egyébként pedig bazmeg húzd le azt a kitöltött erősítőt, mert nem szeretném itt látni, értem? Lejöttünk a pincébe, külön a neked fenntartott italocskából hogy igyál, szóval hamarjában kéne. Ez amúgy a beavatás. Eredeti litván kotyvasztású prémium lé. Érted, prémiumot kéne fizetni normális embernek hogy megigya! Hehehe! Na, ezt kéne úgy látni ahogy mondom. Mer' azér' kötelessége ebből mindenkinek inni aki itt van, mer' ez olyan érzetet ad mintha seregbe vagy legalábbis fodball csapatnak lennénk a tagjai. Összetartozunk, együvé tartozunk, mer' egy üveggel tartozunk. Hehehe!

Azér' mondom. Nekem meg itt a többieknek csak jó pusztító vodka akad, de ez sem rossz ám. A Kalinka az ünnepnapok irigyelt vendége nálunk, pedig az is kurvára az alja mindennek, de ez nevenincs, ilyen kis szarok úszkálnak benne, és cirill betűs filc, ennyi lófasz van csak rajta. Nem baj, lehajtjuk. Ezt most csak azért akartam, mert elmondom neked az időt fiam. Mi az az idő? Elsősorban nincs olyan hogy idő.

Ezt most kifejtsem ugye? Na... lenne akkor a múlt, a jelen meg a jövő. Aztán ezekből melyiket érzékeljük? Kurvára megmondom neked: nincs jelen! Nincs olyan! Aztat' csak úgy kitalálták mint valami kibaszott börtönt, hogy azt hihessük rendes életünk van. Nincs jelen idő, elmondjam a rendes bizonyítását?

Egyszerű bazmeg. Ha kimondasz valamit, bármit, mondjál ki valamit e'! Jó lesz csak mondjad már! Na, hát kimondtad, de jelen időbe'? Nem! Mer' mikor kimondtad, azon nyomban hogy elhagyta a szádat a szó, az már múlt idő. Mert kimondtad! Nincs olyan hogy kimondod! Minden csak múlt idő! Adjá' még abból! Na, értesz engem? Ha megteszek valamit, ha kimondok valamit, azt csak akkor tudom hogy megtettem, hogy kimondtam, mikor már elmúlt! Ha közbe is gondolok rá, csak arra tudok gondolni ami volt, vagy amit fogok csinálni! Nincs jelen idő!

Ha lépsz egyet előre? Csak gondolni tudsz rá hogy meg fogod tenni - jövő idő! Már megtetted - múlt idő! Ha közben is vagy, akkor se' jelen időbe teszed, mer' vagy túl vagy már egy bizonyos részén, vagy még előtted van. Mindent amit csinálsz, azt nem csinálhatod jelen időben, mert az elhatározás a múlt, a cselekedeted a jövő. Amint kimondtál valamit az már múlt, vagy ki fogod, de az meg jövő!

Ilyen kurva egyszerű ez na. Okos emberek vagyunk mit itt. Szóval fiam, te egy értő ember vagy, akkor meg ne kapargasd olyan idegesen azt az asztalt, mert megtalállak pofozni. Örülsz neki hogy ilyen jóravaló legényekkel vagy körülvéve mi? Na, csak egy dolgot még: otthon mondd meg anyádnak, hogy este felnézek hozzá. Látod, ez a jövő idő! Mer' emlékszem rá hogy toltam a zsírjába. Ez a múlt idő! De én úgy megbaszom ma hogy sírni fog azér' mert nincs jelen! Egészsétekre!

Címkék: irodalom tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://estikornel.blog.hu/api/trackback/id/tr892028497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.26. 00:00:40

Kornél, lesz ebből regény vagy novellás kötet?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.26. 09:56:03

@Levéltáros: Kedves Levéltáros, nem is tudtam hogy te vagy a Matyi Dezső! :) Ez esetben örömmel várom az ajánlatot a szerződésre.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.26. 16:21:48

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Á, én az vagyok, aki gazdaggá teszi Matyi urat azzal, hogy megvásárolja a könyveit.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.26. 17:40:59

@Levéltáros: Kár, hogy ez a PMFC csapatán nem látszik. No de fogjunk össze, csináljunk egy könyvet, minden igénybe vehető leveled után J. elmondja a tapasztalatait!

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.07.31. 00:16:02

A midus balsamast kéretik komolyabban venni :)
(basszameg, a vb-s blogadat kerestem, de minnyá megtalálom...)
süti beállítások módosítása