Esti Kornél

"Száz évig, míg a testem megtörik, szeretnék élni, élni örökig."

Utolsó kommentek

HTML

J. története

2010.04.06. 20:18 | Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa | 16 komment

"Fontos dolognak tartom!" - mondta Józsi és szakadatlanul elkezdte ütni a klaviatúrát. Épp a minap indította útjára blogját, "Józsi, ahogy én látom" címmel. Közéleti kérdésekről, sportról, divatról, gépkocsikról, mindenről írni akart, ami az egyszeri olvasót foglalkoztathatja és pezsgett benne a bizonyítási vágy, mert most végre a bukottak is megmutathatják, prosperitásuk nem csak a hentai pornóra történő onanizáció, majd önön gatyájukba való ejakulálásra terjed ki, mint az egyszeri infomatikusnak, tágabb értelemben pedig minden műszerésznek. Néha, mikor tótágast csinált és mereven kinyitott szemeibe vizelt bele, ami azonkívül, hogy roppant mód csípte, de a lendület okozta húgy komoly fájdalmat is okozott a pupilláján, azon törte a fejét, hogy tehetne valami olyat, amire felfigyel a világ, amire azt mondják, Józsi, te fasz, hát tévedtem veled kapcsolatban? Mikor mély narancssárga színezetű vizeletének utolsó cseppjei is végigsimogatták szempilláit, eszébe jutott, hogy napjaink szupertársadalma egy dolgon alapszik: az interneten.

Félig száradt fejjel rohant a géphez, maszatos, száraz kezével keresett rá a blog.hu-ra és csúnya, de jellegtelen fején széles mosoly jelent meg, mikor látta, hogy regisztrációja sikeres volt. Ekkor már csak kissé csapzott, igénytelenre nyírt és enyhén zsíros loboncának finom csillogása sejtette volna a kívülállónak, hogy mivel szórakozott pár perce Józsi.

Boldog volt. Életében kevés ilyen pillanat érte. Gyerekkorában rendszeresen abúzálták az idősebbek és a korban ugyan vele egyidős, de jólfejlett, egészséges lelkületű és testű, a darwini természetes szelekció hazug mondájának szellemében felnevelt egyedek. Ilyen esetek után gyakran festett saját fekáliával szobája falára és könnyeivel törölte le a repedezett szart gyermeki puhaságú ujjairól.

Most hát megmutatja a világnak valóban! Olvassák majd őt és adnak a véleményére, népszerű és keresett személye lesz a netes szubkultúrának! Ki is küldte első posztját és várta a kommenteket. Azok bizony nem jöttek. Eltelt egy nap, majd még egy, ő pedig hogy mentse ami menthető, elkezdett idegen ám népszerű blogokba írogatni, hátha valaki meglátja a neve melletti kis hivatkozást.

Megpróbált ismeretlen és hasonlóan csalódott blogolók blogjaiba is írni, dicsérni őket, sokszor egyedüli hozzászólóként ott, de amazoktól sem kapott választ. Mindennemű bíztatás és reakció nélkül maradt hetekig. Posztjai megritkultak és bánatában egyre gyakrabban tért vissza régi kedves bánatűzőjéhez, az arcbavizeléshez. Blogja, rövid időre boldog emberré tette, mert elhitette vele, hogy számíthat valamit, az ígérete benne volt egy jobb és értékesebb világnak, ám most kártyavárként omlott össze benne minden.

Töredezett lelkivilága még egy csapást képtelen volt elviselni. A folytatólagos bántást, erőszakot, visszautasítást a való életben már megszokta, sorsa velejárójának tekintette, de hogy a web2 is ezt teszi vele... Feladta.

Halálának híre senkit sem lepett meg, furcsaság volt persze, hogy mivel senkije nem volt, hónapokba telt, mire mumifikálódott tetemét a saját kövesedett mocskában megtalálták. A halottkém, aki amúgy nagy barátja volt a holtakkal történő különféle testnedv cseréknek, különösen ha bozontos és már értelemszerűen sokszorosan halott szőr volt a nemi szervük környékén, egy csöppet elszöszmötölt  vele, de olyannyira száraz volt, hogy az kicsiny boldogságra sem adhatott lehetőséget.

Napja végeztével a halottkém hazament, majd bosszúsan konstatálta, hogy még mindig nincs új poszt kedvenc blogján, a "Józsi, ahogy én látom" nevezetű oldalon, melyet minden ismerőse és munkatársa igen kedvelt és elhatározta, hogy most már törli az rss-ből, valamint másoknak is ezt fogja javasolni.

Tanulság? KOMMENTELJ BAZDMEG, ÉLETET MENTHETSZ!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://estikornel.blog.hu/api/trackback/id/tr371899930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.04.07. 21:55:37

Zseniális írás Kornél. Ez a másodközlés még jobb mint az eredeti.

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2010.04.08. 09:51:56

Nagyon jó. :) És most kezdjünk anyázni, hogy én nem is ilyen vagyok, te köcsög. :)
Féltem, hogy magamra ismerek, izzadtam, de nem. Én még élek. Néha hozzám is szólnak. A komment maga a drog.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.04.08. 15:13:03

Szegény hülye J! Ha nézte volna a blogstatisztikát, tudta volna, hogy rengeteg névtelen rajongója van! Izé, volt. ;-)

@bastya: Te csak ne szólj semmit! Nekem még a nevem is stimmel! Kornél, legalább Gézának hívtad volna... ;-)

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2010.04.08. 15:24:33

@promontor: neked is ott a statisztikád kint. Odanézel és elteszed a kést.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.04.08. 21:31:51

Nagyon jó. Ott kezdtem el félni, hogy "infomatikusnak, tágabb értelemben pedig minden műszerésznek", mert én pont ez vagyok. Meg még sok más innen, és öt perce ülök itt hogy egy frappáns vicceset ideírjak, de nem megy, ez világrekord. Visszaváltoztatott ez a poszt a nagyszerűségével unalmas, sótlan műszerésszé. Ráadásul még tévét se tudok javítani.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.08. 23:25:28

@Panther_V: Olyan mint a káposzta, újramelegítve üt igazán.

@bastya: Köszi! Ugye hogy ugye? A komment a sava és borsa sokszor blogolásunknak.

@promontor: Hogy hívhattam volna Gézának, mikor ő Józsi? :) Elő fog még kerülni, olyan vagyok mint Lucas, a végével kezdtem.

@Levéltáros: Sokakra illik ez, rám is. :) Időszerű egy levél a műszerészekhez? :)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.04.09. 11:49:46

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Írhatnál egyet, leközlöm. Célcsoport: egyszeri infomatikusok, tágabb értelemben pedig minden műszerész. Csak ez már megér egy posztot, annyira jó. Persze lehet, hogy csak a műszerészeknek jön be.

Pocócicó 2010.04.13. 11:13:52

Találó az írás. Nekem is van egy blogom, belterjesnek szántam (kis falunk életéről szólt), de már egy jó ideje nem teszek ki új posztot, mert mindenki olvassa, csak pont a földijeim nem.
Még élek :))

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.13. 13:40:48

@Pocócicó: Üdv a blogon!
Te még így is jobban jártál mint Józsi, mert ha nem is a földijeid, de legalább tudod, hogy valakik olvassák a blogodat. :)

ÁkiBáki (törölt) 2010.05.03. 22:12:28

Ez nagyon jól sikerült. Gratulálok.
Kommentelni jó.
Posztot szívesebben olvasok, mint írok.

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.24. 16:02:34

Anyám, ez a Józsi is a mai társadalom méltó archetípusa.
De ha a saját pofámba való vizelés, ily' pálfordulást okozhat életünkben, azt hiszem ki kellene próbálni.
Nyitott vagyok.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.24. 17:41:27

@ÁkiBáki: Köszönöm!

@Katsumi: Soha nem tudhatod, hogy életed melyik cselekedeted befolyásolja a legjobban. :)

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.24. 18:01:15

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Erről van szó kérem. A legperverzebb dolgok is úttörőként vezethetnek tovább, egy új csensz felé.
Bár csóri Józsi valószínűleg egyéb örömök végett hugyozta tele szemgödrét.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.24. 19:35:44

@Katsumi: Józsi igazából a hihetetlen kétségbeesése miatt és hitvány, nyomorult, megkeseredett és szerencsétlen mivolta miatt tette amit tett.

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.24. 19:56:29

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Még szerencse, hogy Jóskának nem volt macskája. Isten tudja miféle groteszk dolgokat mívelhetett volna vele.
És bár nem vagyok macskapárti..de...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.24. 20:34:08

@Katsumi: Mivel a történet nem kronológia sorrendben játszódik és már egy másik sztoriját is ismerjük J.-nek, ezért nem kizárt hogy valamikor volt macskája.
süti beállítások módosítása